Lelki Nap a Jézus Szíve Nővérekkel

Iskolánk harmadik és negyedik évfolyamos tanulói abban a szerencsés helyzetben lehettek, hogy Lelki Napjukat a Jézus Szíve Nővérek két tagjával Krisztina és Adrienn nővér vezetésével tölthették el.

A reggel a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban szentmisével kezdődött, melyet Kerekes Gábor káplán atya celebrált, Muhari Ferenc tanár úr, állandó diakónus közreműködésével. Ezt követően a nővérek pár mondatban elmesélték a gyerekeknek rendük történetét.

A Jézus Szíve Nővérek Társasága 1940–ben alakult Magyarországon. Alapítója Dr. Péterfy Ida nővér, aki Kassán született 1922–ben és Budapesten a Pázmány Péter Tudomány Egyetemen végezte tanulmányait. Az országban sokfelé utaztak, hogy zártkörű, bizalmas összejöveteleken készítsenek fel pedagógusokat és apostoli lelkű családanyákat gyermekeik hitéletére és hitre nevelésére. Az 1949. évben egyházi elöljárók tanácsára, a fiatal társaság elhagyta az országot, és majdan Torontóban, Los Angelesben, Taiwanon telepedtek le. 1992. augusztus 3–án visszatértek, hogy folytassák abbahagyott evangelizációs és kateketikai munkájukat magyar földön.

Noha Budapesten telepedtek le, meghívásra bejárják az ország legnagyobb részét, hogy hitoktatói továbbképző programokat, rekollekciós napokat, gyermek – lelkigyakorlatokat tartsanak.

A Lelki Nap délelőttjén a harmadikosok első leendő gyónására, szentáldozására, míg a negyedikeseknek hitük továbbépülésére, megtartására helyezték a hangsúlyt, mindezt persze játékos, énekes, kézműves foglalkozások alkalmával.

A gyerekek lelkesen „vetették” bele magukat a nővérek által kínált” lelki kalandokba”.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend