Erasmus+ program hét a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Iskolában

További képek itt!

A Nagyboldogasszony Katolikus Általános és Középiskola, az Európai Unió által támogatott, Erasmus + program keretében cserediákokat látott vendégül. A vendégek Franciaországból, Lettországból, Görögországból, Spanyolországból, Lengyelországból és Olaszországból érkeztek. A programban együttműködő nemzetek kultúrájából és szépségeiből nyújtott ízelítőt a résztvevő gyermekek nagy érdeklődéssel fogadták.

A pályázat tematikája az egészséges életmódra nevelés, valamint az angol nyelv alkalmazói szintű használata, mely további motivációt adhat a nyelv magasabb szintű elsajátításához.

A 24 diák és 13 pedagógus egy hetet töltött iskolánkban, február 7-13-között. Az együtt töltött héten a pályázatban vállalt feladatok teljesítésén túl célként fogalmazódott meg, Jászberény város nevezetességeinek megtekintése, pékség- és malomlátogatás, Budapesti városnézés, táncház és orgonahangverseny. Budapest éjszakai varázsa, a kilátás a Citadelláról leírhatatlan volt számukra, kivétel nélkül mindenkit lenyűgözött. Sportnap keretében megrendezésre került a hét ország focikupája, de voltunk korcsolyázni is.

Méltán büszkék vagyunk iskolánk tanulóira, mert a kiváló angol nyelvtudásukkal és kreativitásukkal minden egyes feladatban ügyesen megállták a helyüket. A prezentációk bemutatása és az idegenvezetés sem jelentett problémát számukra. Összegezve elmondhatjuk, hogy a diákok és pedagógusok közös munkájának eredményeként sikeres hetet zártunk, mely reményeink szerint rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagított minden résztvevőt.

A közös együttlét napról napra szorosabbá tette a vendéglátó családok és vendégeik közötti kapcsolatot, melyet azóta is napi szinten ápolnak. Az eddig szerzett pozitív benyomásokkal és élményekkel motiválva készülünk a következő projekttalálkozó helyszínére, a napsütötte Spanyolországba.

Ezúton is megköszönjük a támogatók, szülők, kollégák önzetlen segítségét.

Antalné Mizsei Annamária – szervező

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend