Lelki percek – 2023.május 30-án Muhari Ferenc tanár úrral

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

„Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot.” (Jn 20,19-23)

A mennybemenetel után nem kellett sokat várni a tanítványoknak Pünkösd ünnepére, tíz nap múlva megérkezett a vigasztaló, az erőt adó Szentlélek. Beteljesedett Jézus ígérete, ahogy hallottuk imént a vasárnapi evangélium szavait.

Kedves Kollégák, Kedves Diákok!

– Pünkösd az egyház születésnapja, a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük ötven nappal húsvét után. Jézus megígérte a Szentlélek, a Vigasztaló eljövetelét, akit mindenki megkap a kereszteléskor.

Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk keresztségünk által, Valamennyiünket ugyanaz a Lélek töltött el. – írja Szt. Pál apostol a korintusiakhoz írt levelében.

Az apostolok együtt voltak és várták a Lelket Máriával együtt. Pünkösd napján Jeruzsálemben a Föld minden tájáról voltak emberek.

 Amikor eljött a Lélek, akkor mindnyájukat ugyanaz a Lélek töltötte be, egymás felé fordította az embereket, fölismerték az egymással való összetartozásukat.

Valami ehhez hasonló kegyelmi érzés töltött el minket is, akik a Csíksomlyói hegynyeregben ott voltunk, most szombaton, a szentmisén, ahol érezni lehetett az Isten végtelen szeretetét, a Szúz Anya közbenjárását, az ott jelenlévő, emberek egymással való összetartozását.

Pünkösd ünnepe mindenki számára annyit jelent, amennyit személyesen átélt a Szentlélek kiáradásából, Legyen szó szentmiséről, gyónásról, nem beszélve zarándoklatról, – hiszen belső úton haladunk odáig, bárhol kérjük a lélek kiáradását.

Ez az ünnep az, ahol az ég a földdel összeér – (számunkra ezt jelenti pünkösd ünnepe.)

Imádkozni közösen, a Mennyei Atyához, a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását kérve, hogy küldje el nekünk a Szentlelket.

Vele meg tudjuk osztani örömeinket, meg tudjuk oldani, helyre tudjuk hozni, gondjainkat, bajainkat, bánatainkat.

Kedves Kollégák, Kedves Diákok!

Pünkösd üzenete: Az egymással való összetartozás, megértés és az  értés Lelkének a csodája!

Pünkösd üzenete nem változik!

A kérdés az: meghalljuk-e az üzenetet, pünkösd üzenetét?

Azért imádkozzunk, hogy – ami köztünk, emberek között van – az egyet nem értés tragédiája szűnjön meg.

Jöjjön el a Lélek, Isten Lelke, töltse be minden ember szívét, hogy jó döntéseket tudjunk hozni ma is és minden nap életünkben!

Kérjük Isten megújító kegyelmét, hogy Lélekben újjászülessünk!

Ámen!!!

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend