Strandröplabda Diákolimpia bajnokok lányaink

2023.05.22-én rendezték meg a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjét a III. korcsoport számára Csepelen, ahol országos bajnokok lettek az 5-6. osztályos röplabdás lányok, a 4:4 ellen kategóriában.
Az országos döntő folyamán 26 iskolai csapat mérkőzött meg egymással. A mérkőzéseket egy nyert szettes 21 pontra játszották. A nagyboldogos lányok a csoportmérkőzéseken, a Dunakeszi- Prohászka Iskola és Kecskemét- Belvárosi Iskola csapatait legyőzve jutottak be a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben a Szigetszentmiklósi Iskolát legyőzve jutottak a negyeddöntőbe, ahol a Soproni- Berzsenyit verték meg. A legjobb négyben, az elődöntő során az Esztergomi Dobó ellen nyertek. A döntőben Bonyhád-Petőfi Iskolával mérkőztek, ahol szoros mérkőzésen 25-23-ra győztek a berényi lányok. Így a tavalyi év után is országos bajnok lett a Jászberényi Nagyboldogasszony Iskola ebben a korosztályos kategóriában.
Eredmények:

Csoportmecsek:

Jászberényi Nagyboldog – Dunakeszi Prohászka  (21:10)
Jászberényi Nagyboldog – Kecskeméti Belvárosi   (21:12)
Nyolcaddöntő:
Jászberényi Nagyboldog – Szigetszentmiklósi Ált, Iskola (21:11)
Negyedöntő:
Jászberényi Nagyboldog – Soproni Berzsenyi (21:13)
Elődöntő:
Jászberényi Nagyboldog – Esztergomi Dobó (21:16)
Döntő:
Jászberényi Nagyboldog – Bonyhádi Petőfi  (25:23)
Bajnok csapat tagjai: Darázs Bianka (6.c), Faragó Anna (6.b), Fodor Mira (5.b),
Ilonka-Kalla Sára (6.b), Tóth Réka (6.a )
Edző, felkészítő: Józsa Péter

„ A verseny előtti héten homokba nem tudtunk kimenni az esőzések miatt. Teremben, puha szőnyegeken gyakoroltuk a technikai dolgokat. Egy nap tudtunk kimenni a strandröpi pályára kipróbálni magunkat. A lányok a verseny során a forró napsütésben magabiztos nyitásokat hajtottak végre. Jól mentek a nyitásfogadások, támadások, mentések. Odafigyeltek a strandröpi szabályokra. Meccsről meccsre fejlődtek. A döntőben már fáradtan játszottak, többet hibáztak, de ügyesen visszahozták magukat a meccsbe. Megérdemelten nyerték meg a Diákolimpiai Bajnoki címet. Nagyon büszke vagyok, hogy a lányok az év során a bajnokságot és a strandröpi diákolimpiai címet is megnyerték. Szorgalmasan dolgoztak ezekért a címekért.”
Gratulálunk nekik! Hajrá NBA!

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend