Lelki percek – 2023.május 15 –én Muhari Ferenc Tanár Úrral

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Én majd kérni fogom az Atyát, és más vigasztalót ad nektek: az Igazság Lelkét, aki örökké veletek marad. (Jn 14,23–29)

Kedves Kollégák, Kedves Diákok!

Az egyik kedvenc Bibliai idézetem, amit hallottunk az imént a vasárnapi szentmise evangéliumából való.

A húsvéti időszak végéhez közeledve egyre többször olvasunk az evangéliumban arról, hogy Jézus a Szentlélek eljöveteléről beszél.

Arról a Szentlélekről, ami egykor kiáradt az Egyházra és az Apostolokra.

És a tegnapi napon eltöltött benneteket is kedves 8-os diákok és megkaptátok a Szentlélek ajándékait a Bérmálás szentségében.. – megkaptátok mindezt, és engedelmesen hagyjátok, hogy a Szentlélek vezessen benneteket, hogy ne tévesszetek utat és ne záruljon be a szívetek! – és ne legyen benne Zárlat, ahogyan Szántó atya is fogalmazott.

„Mindig tud adni, akinek a szíve szeretettel van tele. A szeretethez nem kell teli erszény.”

mondja Szent II. János Pál pápa.

Ennek a napnak szép ünnepén örömmel ismerhetjük fel a saját karizmáinkat, képességeinket a kegyelmi ajándékok által, amelyekben „jók vagyunk”,

s ugyanolyan örömmel fedezhetjük fel, hogy mások másféle karizmákat kaptak, nem azért, hogy bosszantsanak bennünket, hanem hogy teljesebbek legyenek keresztény közösségeink és Egyházunk élete, működése.

Felismert, Istentől kapott, általunk elfogadott kegyelmi ajándékaink mind olyanok, amiket nem kell „elpasszolnunk”, sem szégyenlősen, vagy – szerényen eltitkolnunk, hanem tudunk, kell velük szolgálni, használni, továbbadni őket, és úgy is mondhatnánk, „megkínálni” egymást jó gyümölcseikkel.

Egy bölcs ember azt mondta egyszer: „Bármi jött is az életemben, (jó vagy rossz) úgy tekintettem arra, mint amit Isten ajándékozott nekem valamilyen különleges céllal.

Ha az egy nehézség volt, tudtam, hogy azért kaptam, hogy megküzdjek vele, így erősítve elmémet és hitemet.”

Ezekkel a gondolatokkal kívánok nektek áldott, szeretetteljes munkát, sikeres évvégét és Szentlélekkel átszőtt boldog napokat!!!   

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend