Nagyböjti lelkinap

Iskolánk tanulói 2023. március 29-én szerdán lelkinapon vettek részt, ami a nyolc órai becsengetés után lelki ráhangolódással kezdődött. Muhariné Mészáros Katalin igazgatóhelyettes asszony az iskolarádión keresztül tájékoztatott mindenkit a programról, és adott lelki útmutatást a nap kezdetén:

„Kedves Kollégák, kedves Gyerekek!

Szeretettel köszöntelek benneteket a mai reggelen! Mint ahogyan azt már sok fórumon kiemeltük, nagyböjti időszak van, aminek hamarosan a végéhez érünk, hiszen vasárnap már a húsvétot közvetlenül megelőző nagyhét kezdődik a Jeruzsálembe való bevonulásra emlékezve virágvasárnapon.

Ma lelkinapot tartunk iskolánkban, ami a bűnbánat, az egymásra és Jézusra való odafigyelés jegyében zajlik. Többféle tevékenység történik ma az osztályokban: van, akik a nap egy részét tanulással töltik, mások feladatokat oldanak meg, filmet néznek, vagy keresztúton vesznek részt.

Azok, akik már megtehetik, a Főtemplomban elvégzik a szentgyónásukat. A lelkiismeret-vizsgálatot a gyónás előtt tanáraitok segítik. Arra biztatlak benneteket, hogy ne féljetek bocsánatot kérni egymástól és a jó Istentől! Olyan jó lenne, ha félre tudnánk ma tenni a büszkeségünket, és kiengesztelődnénk egymással! Ez az egyik feladatunk mára.

A másik fontos feladat, hogy próbáljunk meg a mai napon kicsit csendesebbek lenni: csendesebben szólni a társainkhoz, csendesebben közlekedni a folyosókon, csendesebben beszélgetni a tantermekben, az ebédlőben. A csendben meghallhatunk, érzékelhetünk olyan fontos dolgokat is, amiket a zajban észre sem veszünk. Figyeljünk tehát ma oda arra, hogy kevésbé legyen zajos az iskola. Fejezzük ki ezzel is azt, hogy húsvét ünnepére készülünk a nagyböjti időszak végén, azt, hogy követni akarjuk Jézust.

A mai délelőttöt szentmisével zárjuk,  melyet Szántó József főesperes plébános atya celebrál. Kívánom, hogy sikerüljön a mára kitűzött feladatot teljesíteni, hogy lelkileg feltöltődve készülhessünk a húsvét igazi megünneplésére!

Végül egy jó tanács:

„Csak akkor szólalj meg, ha mondanivalód értékesebb a csendnél!”

Kívánok mindenkinek értékes perceket, lelki feltöltődést, őszinte bűnbánatot és az irgalmas Isten szeretetét!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!”

A nap végén úgy a gyerekek, mint a pedagógus kollégák lelkieben feltöltődve, húsvét ünnepére készülődve térhettek haza.

Az alábbi fényképek a lelki nap gazdagságának egy-egy pillanatát idézik.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend