Lelki Percek 2024. január 15–én Faragó Márta református hittantanárnővel

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Alig két hét telt csak el ebből az új évből, így a sok jókívánság még szívünkben cseng, de már ott kavarognak a kihívások, váratlanul elénk jövő nehézségek, megoldásra váró feladatok, tervek és célok.

Ezért őszinte figyelemmel hallgassuk Isten igéjének bátorítását: ”Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.” Filippi 4,6.

Az imádság nem más, mint az Istennel való beszélgetés.

Eddig lehet nem is gondoltunk bele, de a mennyben nincs különbség vasárnap reggel és kedd délután között. Isten ugyanúgy szeret veled beszélgetni a játszótéren, iskolába menet, tanulás előtt, a templomban. Ugyanúgy várja, h megszólítsad Őt, bárhol is légy, és ugyanúgy odafigyel rád matek órán, mint hittan órán. Lehet, neked napokig eszedbe sem jut, viszont nincs olyan pillanata életednek, amikor Ő ne gondolna rád.

Nyugodtan megszólíthatod Istent, beszélhetsz Hozzá – azaz imádkozhatsz, kérhetsz, köszönetet mondhatsz-ahogy hallottuk az igéből is. Ő mindig meghallat. Komolyan vesz. Nem kell félned, hogy elutasít. Isten sohasem mondja, „majd később”, „most nincs időm” Mert fontos vagy Neki!

Ő hallja a focista örömujjongását a győztes gól után, de látja azok könnyeit is, akik nem nyertek meccset.

Ő meglátja és meghallja a szomorú, a beteg panaszát, érti a vizsga előtti diákok aggodalmát, a kételkedőt, vagy a bátorításra várót.

Általában, ha valamiféle örömünk, vagy éppen bánatunk van, alig várjuk, hogy megosszuk, elmondjuk szeretteinknek, barátainknak. Ilyenkor, beszélgetés során úgy érezzük, hogy az öröm megkétszereződik, a nehézség feszültsége feloldódik. Azonban, amikor Istennek mondjuk el, Vele beszélgetünk, Tőle kérünk tanácsot nem csak feloldódik a feszültség, hanem megoldódik a nehézség.

Új év elején ezzel a biztonságérzettel, bizonyossággal igyekezzünk élni életünket, mindennapjainkat, hogy Isten szeret, fontosak vagyunk számára és segíteni akar. Merjünk bátrak lenni: gyermekek , fiatalok és felnőttek egyaránt és próbáljuk ki, vagyis  fogadjuk el az Úr Isten gondoskodását, segítségét. Ő ismét felkínálja a lehetőséget: egyszerűen csak beszélgessünk Vele. Mondjuk el kéréseinket gondolatban vagy szóban és meg fogjuk tapasztalni ajándékainak sokaságát.

Isten áldásaiban gazdag új évet és új hetet kívánok mindannyiatoknak.

Áldás, békesség!

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend