Szeplőtelen Fogantatás ünnepe

December nyolcadika a Szeplőtelen Fogantatás, a Boldogságos Szűz Mária, iskolánk védőszentjének ünnepe. Advent lévén az ünnepet hagyományainknak megfelelően összekötöttük iskolánk adventi, karácsonyi előkészületi lelkinapjával.

Lelkinap lévén a diákoknak lehetősége volt a templomban elvégezni adventi szentgyónásukat.

Kilenc órától iskolánk sportcsarnokában Takács Tamás ezredes, vezető tábori lelkész tartott előadást a küldetésről, a hivatásról, az elköteleződésről a nyolcadik évfolyam és a gimnázium tanulói számára. A gyerekek kitüntetett figyelemmel hallgatták a lelkipásztor kalandos élettörténetébe szőtt, jellemformáló mondanivalóját. A hallgatóság megismerhette, hogyan is fér össze a katonai és a papi hivatás. Mondandóját vetítéssel tette még szemléletesebbé.

Ismeretlen szerzőtől idézett egy mondatot, mely mindenkit elgondolkodtatott.

„Ha baj van, az emberek Istenhez fohászkodnak, és a katonákat hívják, ha elmúlt a veszély, Istent elfelejtik, a katonákat pedig a pokolba kívánják”.

Ez idő alatt a fiatalabb növendékeink sem unatkoztak, hiszen osztályfőnökeik és a szaktanárok közreműködésével az adventhez, karácsonyhoz kapcsolódó tematikus órákon, filmvetítésen, bábelőadáson kézműves foglalkozáson igyekeztek ráhangolódni a közelgő ünnepre.

A lelkinap csúcspontjaként zsúfolásig megtöltöttük a Főtemplomot, az ünnepi szentmisét vendég előadónk Takács Tamás ezredes, vezető tábori lelkész celebrálta, Muhari Ferenc tanár úr, állandó diakónus és ministráns gyermekeink szolgálatával.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend