Lelki Percek 2023. április 24 – én Faragó Márta református hittantanárnővel

Engedjétek meg, hogy a mai reggelen Max Lucado gondolatébresztő tanácsait osszam meg veletek, hadd legyen útravalónk és nem csupán erre a hétre.

Vagyunk egy páran, akik elhatároztuk, hogy rendszeresen, naponta csendességet tartunk, időt töltünk Istennel. De nem mindig tudtuk betartani. Ezért kifogásokat keresünk, hogy miért nem sikerült betartani: azért, mert nehéz egy helyben maradni, csendben lenni. Egyébként mindannyian túl elfoglaltak vagyunk. Folytathatnám… Tehát ahelyett, hogy időt töltenénk Istennel, olvasnánk és figyelnénk szavára másokra bízzuk, hogy ők mondják el nekünk, mit üzen Isten.

Ha így gondolod, akkor az Istenről alkotott képed másoktól származik, és nem úgy alakul ki, hogy te magad töltöttél vele időt személyesen. Gondolj bele, életed más területein is így működik ez? Például megengeded másoknak, hogy helyetted nyaraljanak, hogy helyetted játszanak? Ugye nem hagyod, hogy helyetted reggelizzenek, ebédeljenek? Van, amit senki más nem tud helyetted megtenni.

Az egyik ilyen dolog: időt tölteni Istennel.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kell templomba járni, nem kell meghallgatni a prédikációt, hittanórán a tanítást, azonban emellett nagyon fontos a személyes kapcsolat Istennel!

Isten azért adta kezünkbe a Bibliát, hogy a ránk vonatkozó tervét közölje velünk. Az első sorától az utolsóig egyetlen vezérfonal fogja össze az egész művet: Isten gyermekei iránt érzett szeretet és terve, hogy megmentse őket, megváltsa őket a Jézus Krisztusba vetett hit által.

A Biblia olyan mint egy iránytű az életed útján. Ha figyeled az iránytűt, akkor biztonságosan utazol. Ha ezt elfelejted, – vagyis elfelejted, elhanyagolod olvasni Isten szavát – ki tudja hova keveredsz el.

„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” Írja Jakab apostol.

Úgy legyen! Ámen.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend