Lelki Percek 2023. március 20–án Balláné Nagy Katalin nyugalmazott igazgató asszonnyal

XII. Piusz pápa munkás Szent József ünnepét abból a meggondolásból vezette be, hogy Jézus nevelőapját példaképül állítsa a munkások elé. A mai napon elgondolkodhatunk azon, hogy a Szentírás egyetlen szavát sem jegyezte fel a csend e nagy szentjének, Józsefnek. Ő munkájával írta be nevét Jézus történetébe. József, az ács a szolgálat embere, a tettekkel beszélő gondoskodás örök szép példaképe, aki azonnal ott van, ahol a szükség ezt megkívánja. Nem magyarázkodik, nem tart okos előadásokat mesterségének fogásairól, egyszerűen csak jelen van, végzi a munkáját. Talán sohasem volt annyira szükségünk az ő példájára, mint manapság.
 Már az első évszázadok egyházatyái hangsúlyozták, hogy Szent József szeretetteljesen viselte gondját Máriának. Örömmel szentelte magát Jézus Krisztus nevelésének, és ugyanígy oltalmaza és védi Jézus Krisztus titokzatos testét, az Egyházat, amelynek előképe és példája maga a szent Szűz. Szent Józsefhez, az Anyaszentegyház védőszentjéhez is gyakran fohászkodunk.
Imádkozzuk gyakran a Szent József litániát az év folyamán, főleg szerdai napokon. A szerzetesrendek nagyon tisztelik Szent Józsefet. Gondjaikat, anyagi problémáikat ajánlják az ő különös pártfogásába, és csodálatos történeteket, meghallgatásokat olvashatunk ezzel kapcsolatban. Valóban, Szent József nagyon tud segíteni. Bízunk benne! A családokat is Szent József oltalmába ajánljuk.
Egy szép imádságot idézek most, amelyben Szent Józsefet kérjük, hogy a családokat támogassa, segítse. Érdemes ennek az imának minden szavát, minden sorát átgondolni:

Szent József, légy házunk ura, kis családunk patrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket!
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmünkben légy segélyünk, erényekben példaképünk!
Átadjuk e ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt, ami káros, ami üdvünkre hátrányos .
Engedd be az Isten – áldást, minden jóban gyarapodást,
Ajánlj minket Jézusodnak és Szeplőtlen, Szűz Arádnak,
Hogy családunk kisded háza, Názáretnek legyen mása.
                                                                   Ámen

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend