„Felkötjük a farsang farkát”…

Ezzel a felkiáltással indultak régen az emberek a farsangi időszakban barátaikat, rokonaikat meglátogatni, illetve szórakozni. Farsang idején különböző szokásokkal, látványos eseményekkel próbálták elűzni a zord telet.

Már az ókori népekre is jellemző volt, hogy a tél végét és a tavasz kezdetét nagy ünnepélyekkel köszöntötték, ilyenkor szívesen bújtak különféle maskarákba. A kereszténység elterjedésével azonban Európában az ilyen típusú szokások szinte teljesen eltűntek, és csak jóval később, a középkor végétől jelentek meg újra. Miután az egyház az ősi pogány ünnepet keresztény tartalommal töltötte meg, a farsang népszerűsége megállíthatatlanul nőtt, ennek köszönhetően számos olyan tradíció, hagyomány alakult ki, amelyek közül több ma is népszerű.

Iskolánk alsó tagozatos diákjai is teret adtak a farsangi mulatozásnak, olyannyira, hogy 2023. február 6 –án délelőtt osztályszinteken mulatoztak, farsangi jelmezbe öltöztek, kézműveskedtek, kvízjátékokat játszottak, zsákbamacskát húztak. Az igazi mulatság a negyedik órában a tornateremben zajlott, ahol minden alsó tagozatos diák jelmezben zenére ropta a táncot.

Délben az ebéd mellé finom farsangi fánkkal koronáztuk meg a napot.

A jó mulatságról az alábbi képek tanúskodnak.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend