Lelki Percek 2022. december 19 -én Faragó Márta református hittan tanárnővel

Az az éjszaka, amelyen Jézus megszületett, rendkívüli volt. A történelem legnagyszerűbb és egyedi pillanata, amikor a régen leírt prófécia beteljesedett. Az Örökkévaló Isten emberré lett. Az övéi közé jött, hogy megmutassa a mennybe visszavezető utat.

Rendkívüli éjszaka volt. A sötét égbolt egyszerre szikrázni kezdett a világosságtól. Az egyik pillanatban a pásztorok még aludtak, a másik pillanatban nagy fényességben egy angyal állt velük szemben.

„Ne féljetek, mert íme nagy örömet hirdetek nektek, mely egész az nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, az Úr Krisztus a Dávid városában.” (Lukács  2,10-11)

365 alkalommal olvashatjuk a szentírásban a „Ne félj!” bátorítást. Milyen jó, hogy minden napra jut belőle egy. Mára is!

A sötétségben van a legnagyobb szükség a fényre, a bíztató, bátorító szóra. Isten életünk legsötétebb, legnehezebb időszakaiban: szomorúságban, betegségben, aggódásban mutatja meg önmagát a legegyszerűbb történések közepette. Ahogy a sötétségben fényre van szükségünk, úgy a nehézségben Istenre. Lehet keseregni a sötétben, zúgolódni, mindig a másikat okolni a sötét miatt, esetleg magunknak mondogatni, hogy majd én megoldom. Vagy lehet követni az Ő világosságát, igéjének tanítását és a fény szétárad életünkbe. Nem nehéz döntés, nem nehéz rátalálni, csak keresd a rendkívülit a megszokott dolgok között és egy napod sem lesz egyhangú, fénytelen: sőt, minden körülmény ellenére lelki áldásokban gazdag.

„Üdvözítő született ma nektek” – hangzik az örömhír. Vagyis ajándékot kaptunk Istentől, az Úr Jézus Krisztust. Ha nem utasítjuk vissza a karácsonykor kapott szép ajándékokat, az anyagiakat, akkor ne utasítsuk vissza a lelki ajándékokat sem, hiszen életünk, örömünk csak így lehet teljes!

Végezetül fogadjátok szeretettel az én ajándékomat: Lackfi  János adventi versét és a hozzátartozó feladatot, titkos küldetést.

„Hála

Kire is várunk, mire is várunk?

A teremtő Isten fia landol nálunk!

tőle kaptuk a szívünk minden dobbanását,

a mindennapi kenyeret, a csillagok táncát!

Állatot, növényt, kérdést és választ,

nagy örömzuhatagot fejünkre áraszt!

Tőle kaptuk a fényt, meg az árnyat,

repülni fejben ünnepi szárnyat.

Kicsi fiát küldte, odaadta értünk,

ővele, őbenne, általa éljünk!

….

A készülődés idejében és a karácsonyi asztalnál ülve is idézd fel magadban, mennyi mindent kaptál Istentől, a teljes életedet, egészségedet, enni- és innivalót, családot, mindennap újabb ajándékokat!Csak annyit mondj hálával: Köszönöm, Istenem!”

Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek sok szeretettel! Faragó Márta

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend