Veni  Sancte 2021/2022

Iskolánkban a katolikus iskolák hagyományainak megfelelően a Szentlélek segítségül hívásával kezdtük meg „hivatalosan” is az előttünk álló tanévet.

A gimnazistáink már augusztus 29-én a Ferences Templomban a dr. Novák István atya által celebrált szentmisén hívták segítségül a Szentlelket az előttünk álló tanévre.

Az alsó és felső tagozat szeptember elsején a Nagyboldogasszony Főtemplomban bemutatott szentmisén imádkozott együtt Szántó József fő esperes plébános atyával, és Soltész Ádám káplán atyával az új tanév sikeréért. Az atyák kiemelték, hogy a legfontosabb dolgunk az életben, hogy az Istentől rendelt küldetésünket megtaláljuk a világban.

Demeter Sándor igazgató úr a „Hit a Tudás és a Fegyelem „erényeire hívta fel diákjaink figyelmét. Mint beszédében mondta: miután „esőkönnyes” búcsút vett tőlünk a nyár, egy megszépült a XXI. századi nevelési oktatási körülményeknek megfelelően felújított, felszerelt iskolában, magasan képzett, elhívatott pedagógusok segítségével tehetünk eleget az előttünk álló tanév kihívásainak. Kiemelt esemény az idén, hogy épp 135 éve kezdődött meg a nevelés és oktatás iskolánk falai között.

A közel hétszáz gyermekünk ünnepi áhítattal kezdte meg az új tanévet.

Az igazgató úr a következő fohásszal zárta gondolatait.

Hozzád fohászkodom édes Istenem,/ Munkálkodásomat neked szentelem.
Erőt, egészséget adj mindazoknak,/ Akik szent nevedben híven dolgoznak.
Legyen szent áldásod minden fáradságon,
Mert ha áldásod nincsen rajta,/ A munkának semmi haszna.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend