Ízelítő a hangszerek világából

Különleges hangszerbemutatóra került sor iskolánk tornatermében, mikor is a Palotási János Zeneiskola néhány tanára, valamint iskolánk két diákja a legkisebbeknek ízelítőt adott néhány hangszer „tudásáról”.

Először egy közös éneklésre invitálta a gyerekeket Réz Lóránt tanár úr, majd ugyanezt a dalt (Kis kece lányom) hangszeres kísérettel mutatták be Sántáné Kiss Orsolya tanárnővel, aki furulyán játszott. Még egy fúvós hangszer, a trombita szerepelt a palettán, melyet iskolánk diákja Bércesi Hanna 4.b osztályos tanuló mutatott be. Ezután a hegedű következett Tímárné Molnár Mária tanárnő előadásában, majd iskolánk egyik 7.b-s tanítványa, Rabóczi Kristóf mutatta be a gitárt.

Néhányan már legkisebbjeink közül is járnak a zeneiskolába, és sokan mondták, hogy néhányszor hallottak a zeneiskola ablakából különféle dallamokat, hangszerhangokat kiszűrődni. Kíváncsivá tette őket ez a bemutató, kis koncert is a hangszerek iránt.

Végül kis ajándék zászlókat kaptak a gyerekek és egy jó hangulatú közös énekléssel ért véget ez az igazán különlegesnek mondható hangszerbemutató.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend