A vechtai Ludgerus Iskola tanárainak és diákjainak legutóbbi látogatása

További képek itt!

A testvériskolai kapcsolat fennállásának 25. jubileumi évfordulóját szeptemberben ünnepeltük Vechtában, a Ludgerus Iskolával közösen. Az őszi találkozó óta vártuk a 32 tanulóból és három pedagógusból (Anita Hoyer, Stephanie Spiegel, Helmut Bäurle) álló német vendégcsoportot, hogy ismét eltölthessünk együtt egy tartalmas és tapasztalatokban gazdag hetet. A visszafogadás mindig rengeteg előkészülettel és izgalommal jár mind a tanulók és szüleik, mind a látogatást szervező pedagógusok részéről. A vendégszeretető családok és lelkes diákjaink, valamint iskolánk szervező pedagógusai ebben az évben is mindent megtettek azért, hogy a német gyerekek és tanáraik jól érezzék magukat itt Jászberényben és a számukra gondosan összeállított programokon. Az Egyházi Iskoláért Alapítvány, a Ludgerus Iskola és a szülők támogatásával valósult meg ismét a cserekapcsolat változatos programsorozata.
Az idei májusi időjárás sok izgalmat okozott. Az első napon zuhogó esőben fogadtuk vendégeinket, talán első alkalommal kellett Budapest látványosságait a buszból megtekinteniük. Minden nap azért imádkoztunk, hogy nehogy gondot okozzon az eső. Szerencsére a nagyobb kirándulásaink megvalósultak és nagyon jól sikerültek. A magyar és német gyerekek közös utazását Visegrádra szikrázó napsütés kísérte, és a szilvásváradi túrát is sikerült szárazon megtenni. A városon kívüli élmények mellett nagy sikert aratott az elmaradhatatlan lángosevés, valamint a közös sportprogramok és a Városháza, illetve a Jász Múzeum megtekintése. A német nyelv gyakorlása mellett nagyon fontos célunk egymás szokásainak és kultúrájának megismertetése, megismerése. Szívet melengető érzés volt, amikor az utolsó reggel, búcsúzáskor, síró gyerekeket láttunk. Ilyenkor újra és újra bebizonyosodik, hogy sok barátság köttetett és jól érezték magukat vendégeink, érdemes ezt a hosszantartó cserekapcsolatot életben tartani.
A tanárok búcsúvacsoráján óriási meglepetésben részesültünk. Az iskolai cserekapcsolatért felelős német tanárnő, Anita Hoyer átnyújtott Demeter Sándor igazgató úrnak egy 2000 Euróról szóló csekket, melyet a vechtai  Ludgerus Iskola ajánlott fel iskolánk udvarának szépítésére. Ezt az összeget még szeptemberben gyűjtötték számunkra a jubileumi ünnepségen rendezett szponzori sportnapon, melyen iskolánk diákjai is részt vettek. Ezúton is nagyon szépen köszönjük!

Találkozunk szeptemberben Vechtában!

Török Katrin – cserekapcsolatért felelős tanár

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend