„Bátor Tábor” 2018 – Öregerdei napközis tábor

További képek itt!

Az Egyházi Iskoláért Alapítvány szervezésében ez év nyarán is sor került az öregerdei táborra, amire a kisgyermekek és a családok részéről oly nagy az igény, hogy annak tavaszi meghirdetését követően néhány napon belül be is teltek a turnusok.

A gyermekeket két héten keresztül táboroztattuk június 18-22. és június 25-29. között. A résztvevők összlétszáma hetven fő volt és közülük az alsó tagozatos, arra rászoruló gyermekeinket teljesen ingyen tudtuk fogadni. A táborban négy pedagógus foglalkoztatta a gyermekeket, akik munkáját főiskolai hallgató és középiskolásaink is segítették.

A játékok és feladatok összeállítása közben a változatosságra törekedtünk, és hogy azok végrehajtása során próbára tegyük a gyermekek ügyességét, leleményességét. Programjainkhoz a tábort körbe vevő erdő hangulatos környezetet biztosított.

Az első napon a gyerekeket csapatokba/indián törzsekbe osztottuk és a különböző feladatokat így versengés formájában teljesíthették, gyűjtötték a tallérokat. A hangos csatakiáltásokért jutalom járt, mint ahogy nyomkeresés, vagy a térképek segítségével megtalált kincsekért is.

A sportversenyek, az íjászkodás, a kötélhúzás, a táncverseny és a számháborúk pedig izgalomba hoztak fiúkat és lányokat egyaránt. A kint alvós esték vacsoráit Deme és Sinka tanár bácsik főzték bográcsban és fűszerezték nagy odafigyeléssel.

A Szent Medárd napi esőt követően ugyan újra igazolódott a néphit és a mi táborunkat is mosta jócskán zápor is, zivatar is, de az erre az esetekre időzített kézműves foglalkozások, a totem oszlopok építése, az indián ékszerkészítés, a bábelőadások mind-mind örömet okoztak a gyerekeknek. Mindkétszer pénteken került sor a gyűjtött tallérok összeszámlálására és a törzsek közötti verseny értékelésére, a jutalmazásra és a táborzárásra.

Deme Gábor, Sinka István, Palencsár Erzsébet, Kuli Dorottya pedagógusok – Sas Karina főiskolai hallgató  

Egyházi Iskoláért Alapítvány, Jászberény

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend