Első lépés

További képek itt!

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is megrendezésre került a szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a megyei német verseny.

Első lépésként az iskolai forduló keretében egy feladatlapot kellett kitölteni. Az 5 legjobban teljesítő diák – Baranyi Nikoletta, Dudás Kinga, Mag Benedek, Prohászka-Kakuk Emese és Tasi Henriett 5. a osztályos tanulók képviselték iskolánkat a Mikulás napi versenyen.

Megérkezésünkkor nagyon kedves volt a fogadtatás. Kaptunk pogácsát, teát és egy rövid műsorral is köszöntöttek bennünket. A verseny két fordulós volt. Az első fordulóban 100 pontot lehetett elérni. Voltak benne könnyebb és nehezebb feladatok is. Számomra legnehezebb a családfa volt, mert már siettem és sok családtagot nem tudtam megnevezni. A betűsalátából sok vicces szót sikerült a versenyzőknek összerakni, ami a zsűri tagjainak derűs perceket szerzett.

A második forduló feladatlapja 50 pontos volt. Ezt már csak 23 gyerek írta meg. A mi osztályunkból mindenki továbbjutott. Véleményem szerint ez már könnyebb volt, bár sok témakört érintett: pl. óra, ünnepek, éttermi rendelés, testrészek, stb. Igyekeztünk legjobb tudásunk szerint helytállni, és bár dobogós helyet nem szereztünk, de szép eredményekkel térünk haza. Remélem, a jövőben német tudásomat tovább tudom fejleszteni és még sok alkalommal lesz lehetőségem különböző német versenyeken megmérettetni tudásomat.

Köszönjük a felkészítést Majoros Rita tanárnőnknek.

Tasi Henrietta 5.a oszt. tanuló

 

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend