Franciaországban jártunk

További képek itt!

Számos külföldi programról hallhatunk nap, mint nap… A mi iskolánk is volt olyan szerencsés, hogy részt vehetett egy ilyenen az Erasmus pályázat keretében. Ezúttal egy hetet tölthettünk el Franciaországban, Biarritzban. Biarritz az Atlanti-óceán partján fekvő város, amely igazán gyönyörű. A város jellegzetessége, hogy a partvonalon különböző nagy sziklák találhatóak, melyeket az óceán vájt ki magának és ezekre különböző kis hidak, utak vezetnek, illetve vannak olyanok is, amelyekre nem lehet átjutni.

Rengeteg programon vettünk részt az egy hét alatt. Nagyon sok mindenben gyönyörködhettünk. Utunk kezdetén Párizsban, vettük a bátorságot és elmetróztunk a város szívéhez az Eiffel-toronyhoz. A torony, amelyet már annyiszor láttunk képeken, filmekben, interneten végre előttünk állt teljes pompájában és valóban hihetetlenül gyönyörű. Ezután a Szajna partján sétálva jutottunk a Notre Damehoz. A templom valóban szép és lenyűgözően impozáns. A rövid párizsi tartózkodást követően repültünk tovább utunk céljához Biarritzba.

 A városban és környékén voltak programjaink. Rengeteget sétáltunk és élveztük az Atlanti óceán parti táj szépségeit. Programunk egyik célja az egészséges életmód népszerűsítése, így természetesen a sport sem maradhatott ki. Egy egész napot töltöttünk az óceán partján, ahol a kissé zord őszi idő ellenére is jó kedvvel kézilabdáztunk, amerikai fociztunk és még a szörf kipróbálására is volt lehetőségünk.

Egy másik nap látogattunk meg egy farmot, ahol a baszkok sonkaspecialitásának elkészítésével ismerkedtünk és természetesen meg is kóstoltuk. Rengeteg új barátot szereztünk ott, akiket sosem fogunk elfelejteni, ezért is volt olyan nehéz a búcsú és az együtt töltött utolsó este a parton.

 Ez az út mindannyiunk számára nagy élményt jelentett, melyre évek múltán is csak jó emlékeket felidézve gondolunk vissza.

Írta: Katona Kinga 10.a

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend