Vechtában jártunk…

További képek itt!

Idén ősszel is elérkezett az idő, hogy a nagyboldogos szokásokhoz híven,39 diákból és 3 pedagógusból álló csapatunk felkerekedjen és egy hosszú út után meglátogassa partneriskolánk tanulóit, tanárait és a Ludgerus Iskolát.

A 9 nap alatt számos élmény, kaland, új ismeretek vártak ránk, na meg a vechtai családok, kollegák vendégszeretete.

Megismerkedtünk Vechta nevezetességeivel, ellátogattunk a thülei állatkertbe és vidámparkba, láttuk az Északi tenger értékes állat- és növényvilágát, egyben a híres „Wattenmeer”-t,jártunk egy 150 éves malomnál,valamint egy kukoricalabirintusban,végezetül megtekinthettük Bréma városát is.

Az élmények mellett részt vettünk a fogadó gyerekek tanítási óráikon és közben gyakorolhattuk a német nyelvet. Megismerhettük iskolarendszerüket, illetve az otthoni, családi szokásokat is.

Hab a tortán idén a német és a francia gyerekekkel való közös est volt, mellyel bebizonyosodott, hogy mennyire fontos nyelveket tanulni, hisz csak így értjük meg egymást.

Ez a pár nap ismét elég volt arra, hogy megannyi barátság szövődjön, a közösen megélt pillanatok, esték mély nyomot hagyjanak a gyermeki szívekben. Könnyes volt a búcsú, de 2017 tavaszán ismét várjuk a vechtai csapatot!

Török  Katrin vechtai kapcsolatért felelős tanár

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend