Gólyatáboroztunk

golyatabor

Az ismerkedés egy facebookos csoporttal kezdődött. Ide csatlakozott mindenki, aki az osztályunkba tartozik. Jó néhányan már általánosba is a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumba jártak, de vannak, akik más-más messzebbi településekről jelentkeztek a középiskolába. Ismeretlenül belevágni a kalandos, szabadabb életbe nagy izgalmakkal jár! Ám a közösségi oldalon lévő társaságnak köszönhetően még a gólyatábor előtt megismerhettük egymást kicsit közelebbről, barátkozhattunk és beszélgethettünk.

A „nagy találkozás” napján, 2016. augusztus 23-án az iskola előtt gyülekeztünk. A többség biciklivel jött, de volt, aki autóval indult el a Jászberény és Nagykáta között elhelyezkedő Ugrin tanyára. Nagyon izgatottak voltunk a szállás és az új társaság miatt, de nem kellett sok idő hozzá, hogy mindenki feloldódjon, és jól tudja érezni magát. Osztályfőnökünk, Szalainé Tóth Erzsébet kedvesen fogadott minket és különböző feladatokkal segítette elő a minél könnyedebb személyes ismerkedést.

 Miután berendezkedtünk a szállásunkra (ki sátorba, ki faházába), három dolgot kellett kiválasztanunk a saját dolgaink közül, mely legjobban jellemzett minket, és ezeken keresztül  kellett bemutatkoznunk. Erről aztán Bettike néni összeállított egy totót. Sorolt fel tulajdonságokat, mondott el történeteket,és mindenkinek ki kellett találni, éppen kiről van szó. Ebéd után, még a délután folyamán a tanyát körülvevő erdőben tettünk egy hosszabb sétát, melyben a meleg hatására mindenki jól elfáradt. A túra után visszavonulhattunk a szállásainkra pihengetni, beszélgetni. Észre sem vettük, olyan gyorsan eljött a vacsoraidő és már szurkáltuk is fel virslijeinket és szalonnáinkat a nyársbotjainkra. Miután mindenki jóllakott, még sokáig beszélgettünk, nevetgéltünk együtt.

A sötétség beállta után újra elindultunk az erődbe, de most szükségünk volt elemlámpáinkra. Izgalmas túrát tettünk a sötétben, és amikor mindenki lekapcsolta a fényforrását, látni lehetett a fűben rejtőző világító szentjánosbogarakat is. Később, mikor visszatértünk a tanyára, két csoportra váltunk szét: voltak, akik még sokáig zenét hallgattak, mulattak, de voltak olyanok is, akik a nap fáradalmait próbálták kipihenni és elszunyókáltak.

 A reggel Bettike néni ébresztett bennünket, majd összeszedtük magunkat és közösen reggeliztünk. 9 órától a csülközéssel és a kulcsfogó játékkal ismerkedtünk meg. Jót szórakoztunk ügyetlenkedéseinken vagy éppen leleményességünkön.

A játék után körbejártuk a lovasbirodalmat és Ugrin Gyuri bácsi a lovakról mesélt lelkesen.   A hátralévő idő meglepően gyorsan eltelt, a társaság jó volt, az ismerkedés jól sikerült.

Úgy gondoljuk, osztályként sem leszünk rossz közösség és köszönjük osztályfőnökünknek azt a lehetőséget, hogy nem azonnal az iskolapadba csöppentünk, hanem kicsit volt időnk jobban megismerni egymást!

Mezei Anna Gabriella, Kozma Dóra

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend