„A Jászok titokzatos világa”

További képek itt!

Öregerdei napközis tábor

Az Egyházi Iskoláért Alapítvány 2016 nyarán is megszervezte öregerdei táborát, ami már hagyományosnak mondható, hiszen ötödik éve kerül erre sor.

A gyermekeket két turnusban táboroztattuk: június 27-július 1. és július 04- július 08. között. A résztvevők összlétszáma 52 fő volt és közülük az alsó tagozatos rgyvt.-ra jogosult gyermekeinket teljesen ingyen tudtuk fogadni. A táborban öt pedagógus foglalkoztatta a gyermekeket. Deme Gábor táborvezető mellett Sinka István, Csáki Zsuzsanna, Sas Klaudia és Kuli Dorottya szervezték az érdekesebbnél érdekesebb programokat.

A programok során próbáltuk játszva megismertetni a gyerekkel a jászok történetét, életmódjukat, szórakozásukat, ételeiket és minél több mindent, ami ezzel a népcsoporttal kapcsolatos. Mindezt játékos formában és erdei környezetben mutattuk meg a gyerekeknek.

Az első napon a gyerekeket csapatokba osztottuk és a különböző feladatokat így versengés formájában teljesítethették, nagy elánnal gyűjtötték a jutalom pontokat, az „ingyom-bingyomokat”.

A jász jelképek megismerését vetélkedők formájába, a jászok életét meghatározó munkákat sorversenyek keretébe foglaltuk, de nagyon népszerű volt a gyermekek körében a jászvásár nevezetű kereskedőjáték is.

Nem hiányozhatott a programból a jász népdalok megismertetése, jászsági táncok és népi játékok elsajátítása sem. A sportversenyek és számháborúk pedig izgalomba hoztak fiúkat és lányokat egyaránt.

Az estéket hangulatos bográcsozások, elemlámpás éjszakai próbák tették még érdekesebbé.

A kézműves foglalkozások során nem csak az alkotás öröméhez jutottak a gyerekek, de boldogan vitték is haza a saját maguk kákából épített tutajokat, vagy éppen a nádsípokat.

Mindkét hetünket a strandon zártuk, ahol a pancsolás és a vizes játékok után sor került a csapatok közötti versenyek értékelésére, a jutalmazásra és a táborzárásra.

 

Deme Gábor, Sinka István, Csáki Zsuzsanna, Kuli Dorottya, Sas Klaudia,

Egyházi Iskoláért Alapítvány, Jászberény

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend