Erdélyben jártunk

További képek itt!

Április közepén a marosvásárhelyi testvériskolánk diákjai meghívására felejthetetlen napokat töltöttünk Erdélyben. Változatos programot szerveztek részünkre az ottani diákok. Az ott töltött idő közös, kétnapos kirándulással kezdődött.

Első állomásunk Érdmintszent volt, ahol Ady Endre szülőházát néztük meg. Innét Nagykárolyba utaztunk, ahol a Károlyi család történetével ismerkedtünk és megcsodáltuk gyönyörű kastélyukat. Innét utunk Szaploncára, a Vidám temetőbe vezetett. Az éjszakát Poineile Izeiben, egy pici, de annál hangulatosabb faluban töltöttük.

Másnap Máramarosszigetre utaztunk, ahol Börtönmúzeumban jártunk, majd a Jászvásári Szent Piroska fatemplomot néztük meg, mely a világörökség része. Következő állomásunk Koltrón volt a Petőfi Múzeumban. A költő és felesége a mézesheteiket töltötték itt. Meghallgattunk néhány Petőfi verset és közös énekléssel tisztelegtünk a költő szobra előtt. Estére megérkeztünk a vendéglátó családokhoz.

A következő nap városnézéssel indult. Marosvásárhely nevezetességeivel ismerkedtünk. Délután közös főzéssel, sportolással, beszélgetéssel telt. A hétvégét mindenki a vendéglátó családnál töltötte. Gyorsan elszaladt az öt nap. A hazafelé vezető úton még megálltunk Kolozsváron, ahol Mátyás király szülőházát és a Szent Mihály templomot néztük meg

Mindannyian felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Tóthné Bagó Zsuzsanna

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend