Nagyböjti lelkinap iskolánkban

További képek itt!

A nagyböjti időszak és a húsvéti készülődés fontos állomása iskolánkban a lelkinap. Ebben a tanévben 2016. március 21-én, hétfőn került erre sor.

Az alsó tagozatosak osztálytermeikben filmvetítésen vettek részt, melyben az elfogadásról, szeretetről láthattak egy történetet. Utána kézműves foglalkozás keretében készültek az ünnepre.

A felső tagozatos és gimnazista tanulóink a nap elején a nagyböjti szentgyónást végezték el, hogy tiszta lélekkel várják Jézus feltámadásának ünnepét. Ezután vetélkedőre került sor, amiben a nagyböjttel, Jézus keresztútjával, az irgalmasság szentévével, népszokásokkal kapcsolatban kaptak feladatokat a gyerekek.

A Passió a gyerekek előadásában a lelkinap legszebb része minden évben. Köszönet érte a felkészítőknek és a 10.A osztálynak, az énekkarnak, akik valamennyien átélhetővé tették a kisebbek számára is a nagyhét történéseit. Előadásukban megelevenedtek az utolsó vacsora eseményei, Júdás árulása, Pilátus ítélete, Jézus szenvedése, kereszthalála és sírba tétele.

A lelkinapot szentmisével zártuk, amelyet a Főtemplomban Szántó József apát-plébános atya és dr. Novák István főigazgató atya koncelebráltak Taczman András diakónus és népes ministránssereg közreműködésével.

Reméljük, a lelkinap programjai hozzájárultak húsvét szent titkának mélyebb megértéséhez.

Kívánunk mindenkinek további lelki töltekezést és áldott húsvéti ünnepeket.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend