Erőt és kegyelmet remélő új esztendő

Amikor leakasztjuk naptárainkat a falról és helyére akasztjuk az újat, vegyes érzelmekkel adunk számot és hálát mindazért, amit átélhettünk, és kifejezzük reményteli örömünket az új iránt, bízva abban a kegyelemben, amely az új esztendőben segíti majd életünket. Azt azonban ne feledjük, hogy az új év kezdetén lélekben és tettekben már jelentősen belemerülünk az egyházi év eseményeibe.

Az egyházi év adventtel kezdődik, melyet a karácsonyi idő, majd néhány évközi vasárnap, az ún. farsangi időszak követ, ezután jön a nagyböjt, majd a húsvéti idő, s végül az év legnagyobb részét felölelő, Krisztus Király vasárnapjával véget érő évközi idő.

Amikor a téli szünetet követően visszatérünk az iskola falai közé, máris van mire felfigyelnünk. Vízkereszt a karácsonyi ünnepek zárónapja. Minden évben január 6-án történik a víz megszentelése. Iskolánkban ebben az évben is megemlékeztünk vízkereszt ünnepéről Szántó József apát, plébános úr gondolatai által, majd részesei lehettünk tantermeink megszentelésének.

Vízkereszt egyben a farsangi időszak kezdete is, amely egészen nagyböjt kezdetéig, vagyis hamvazószerdáig tart. Törekedjük mindannyian farsangi jókedvünket a megfelelő időben megélni, hogy méltó elcsendesedéssel léphessünk át a nagyböjti időbe. Reményeink szerint, a farsangi jókedv iskolánkba is hamarosan helyet kap majd január 23-án, a farsangi délután keretein belül, ahová szeretettel várjuk jelmezbe bújt kisdiákjainkat és minden farsangi vidámságra vágyó tanulónkat.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend