Lelki Percek január 31- én Faragó Márta hittantanárnővel

Dicsértessék a Jézus Krisztus

„Ne ugrálj az ágyról a kanapéra, mert leesel és megütöd magad, megsérülsz! Ne szaladj át az úttesten, előbb nézz körül és az átjárón közlekedj! Mindig köszönjél a felnőtteknek!”

Ismerősek mindannyiunknak az előbb elhangzott jó tanácsok, figyelmeztetések, intések. Akár gyermekek, akár felnőttek vagyunk. Azt is tudjuk, hogy amikor megfogadtuk ezeket jól jártunk, amikor nem fájdalom, sérülés, komolyabb baj lett a következménye. Nem véletlenül figyelmeztettek.

Jó betartani a tapasztalt emberek, felnőttek, szülők, tanárok figyelmeztetését, mert előrelátásukkal óvni akarnak a leendő bajtól, nehézségektől, fájdalomtól! Számunkra jó, ha betartjuk a szabályokat, törvényeket, mert nem a tiltás a lényegük, hanem hogy segítsék mindennapjaikat. Akár a Tízparancsolatra gondolunk, a Kresz szabályaira, de a foci vagy röplabda játékszabályaira.

A 32. Zsoltár 8. versében olvassuk „Bölccsé teszlek, és megtanítalak melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz szemem.”

Az okosság, olyan adottság, amely többé kevésbé velünk születik. A tudás az az ismeretanyag, amit tanulással el lehet sajátítani. A bölcsesség azonban sem nem velünk született, sem meg nem tanulható.

A bölcsesség ajándék! „Bölccsé teszlek…” Isten ajándéka! Ha kérjük, megadatik!

Kérjed, hogy megkaphassad!

A bölcsesség segít a megtanult ismeretet, tudást a megfelelő helyen és időben felhasználni, alkalmazni. A bölcs ember tanul mások hibájából és ha figyelmeztetik, nem követi el saját maga azokat, a bölcs ember felismeri mi a jó és a rossz.

De nem az a bölcs, aki másokat megtévesztve, becsapva jut előnyökhöz, pénzhez. Nem az a bölcs, aki önhitt módon csak a maga érdekét veszi figyelembe.

Az Istentől kapott bölcsesség által életünk élhetővé válik:

-segít, hogy ne legyünk megelégedve, de ne is elégedetlenkedjünk folyton!

-segít, hogy figyelni tudjunk egymásra, felelősségteljesen, hogy szeretettel segítsünk.

Bölccsé teszlek, tanácsollak, vigyázok rád, nem hagylak magadra – bíztat az Úr.

Isten mindig meg akar ajándékozni bennünket, mindig a javunkat akarja! Hálás szívvel kérjük és fogadjuk el! Így áldja és segítse meg életünket, munkánkat ezen a héten.

Áldás, békesség!

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend