Oktoberfest „ünnepe” az iskolánkban

Október 25.-én délután megtelt az iskola tornaterme az alsó tagozatos német nyelvi osztályok tanulóival, valamint szüleikkel, hiszen Palencsár Erzsébet tanárnő immár harmadik alkalommal szervezte meg iskolánk „Oktoberfest”-jét.

Az igazi Oktoberfest – hez ez a mi 3-as számunk még csak nem is közelít, hiszen annak az évszáma kb. két nullával több. Egy 1810 óta eddig szinte majdnem minden évben megrendezett a világ egyik legnagyobb népünnepélyéről van szó, ami évről-évre több millió embert vonz.

Viszont mi is teljesen megtöltöttük a tornatermet.

A célunk volt:

  • Egyrészt, hogy a szülők is betekintést kapjanak az alsós játékos német nyelvi tanulásba.
  • Láthattuk is, majd, hogy a kicsik először csak dalokat, mondókákat, kiszámolókat tanulnak első évben.
  • Annak köszönhetően azonban, hogy heti több órában, csoportbontásban van lehetőségük a tanulóknak mindennap a nyelvvel foglalkozni, milyen magas szintre jutnak el már alsó tagozat végére.
  • Másrészt pedig a gyerekek is nagyon szeretnek szerepelni, fontos számukra, hogy megmutathassák amit tudnak. Az elmúlt napokban nem kis izgalommal néha, de a német órákat is felpezsdítette a lázas készülődés.

A rendezvény nagy sikerrel zárult mind a szülők, mind a diákok legnagyobb megelégedésére.

Felkészítő tanárok voltak: Palencsár Erzsébet, Donkó-Német Nóra, Ilonka-Kalla Eszter, Gulyás Oszkárné, Forgácsné Benedek Zsuzsanna.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend