„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt….”

Ezzel a jelszóval indult 2019. október 12.-én „útnak” a városi futóversenyen a 4.a osztály Palencsár Erzsébet tanárnő, osztályfőnök vezetésével. A tanárnőnek ezzel régi álma valósult meg, hiszen már régóta tervezgette, hogy osztályával egy igazi sporteseményen vesz részt. Így a magáénak vallott idézete is megvalósulhatott, mely szerint a lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt…” A tanárnő már 20 éve rendszeres futó, sportoló, hiszen családja is aktívan részt vesz ebben. Úgy a férje, mint az óvodás kisfia is, akik szintén nevezői, futói voltak ennek a versenynek.

Annak idején mikor is benevezte az osztályát a versenyre, a példamutató magatartás, a csapatépítés, az osztályközösség „összekovácsolása”, és nem utolsósorban a futás megkedveltetése volt a cél.  Az osztály regisztrációja után folyamatosan készültek a versenyre úgy a testnevelés órákon, mint a rajz, és az osztályfőnöki órákon.  Még „lelkesítő” plakátot is készítettek, és sokat beszélgettek az egészséges életvitelről, a mozgás öröméről.

Az osztály tanulóinak nagy része ott volt, sokuknak első sportbeli versenyélménye volt. Átélni a rajtot együtt, és gyönyörű befutóéremmel gazdagabban hazatérni. Természetesen mind a tanárnőnek, mind a gyermekeknek jól esett, hogy a szülők is lelkesítették a rajtnál a gyerekeket.

Az osztály tanulói már jó előre megbeszélték, hogy „nem az eredmény, hanem Önmaguk legyőzése lesz a cél”. Mégis jóleső mosolyt csalt az arcukra a szépen csillogó érem. És külön öröm volt számukra, hogy osztályfőnökük, Erzsike néni a saját kategóriájában dobogós, 3-.ik helyezett lett. Így aztán mindenki megelégedve , boldogan tért haza, hiszen megvolt a közös rajt, a közös célbaérés, a jóleső fáradtság, a gyönyörű napsütéses idő… Azóta is sokat emlegetik a gyerekek itt az iskolában, hogy milyen jó is volt részt venni azon a futóversenyen….

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend