Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért…

2019. október 18.-án világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért. Az elmúlt esztendőkben hazánk számos katolikus iskolája csatlakozott az eseményhez. Így volt ez a mi iskolánkban is, a Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskolában és Kollégiumban, ahol is aznap 11 órára a sportcsarnokba gyülekeztek a gyerekek, közel 700-an. Elsőként Demeter Sándor igazgató úr köszöntötte őket, majd örömét fejezte ki, hogy iskolánk is csatlakozott ehhez az imalánchoz. Majd ezt követően Resch Tamás káplán atya vezetésével kezdődött el a Rózsafüzér imádkozása a gyerekekkel.

Maga a kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük levő asszonyok kézzel foghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra ez a kezdeményezés nemcsak Dél- Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az, a Szent Páter Piótól származó idézet volt, miszerint, ha „egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Ez az alkalom ebben a formájában októbernek, mint a Rózsafüzér hónapjának kiemelt hangsúlyt adhat. Ferenc pápa 2019.  októberét a világmisszió rendkívüli hónapjának nevezte ki. Eleget téve a pápa kívánságának, az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imaórának a misszió volt a központi gondolata, és a gyermekek főként a misszionáriusokért és az új missziós hivatásokért imádkoztak. Célja, hogy a gyermekek imája legyen különös módon is az Egyház missziós megújulásának a lelke.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívta a gyermekeket, és kérte a tanítókat, hitoktatókat, nevelőket, szülőket, nagyszülőket, hogy kapcsolódjanak be a gyermekek nagy imaláncába.

Kelemen Csilla

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend