Gyermekek és idősek találkozása a Szent Ferenc Egyesített Szociális Otthonban

További képek itt!

Iskolánk 2.b osztálya egy kedves meghívásnak tett eleget, mikor is 2019. október 15.-én Tóth Krisztina tanárnő, osztályfőnök vezetésével ellátogattak városunk idős, családjuktól távol élő embereihez. Amint a tanárnő elmondta, már többször is hívták őket, ugyanis az egyik kis tanítványának anyukája ott dolgozik, mint terápiás munkatárs. Ő tudja a legjobban, hogy az idősek mennyire szeretik a gyermekeket, fiatalokat, hiszen eszükbe juttatják az ő gyermekkorukat, vidámságukat, élményeiket. Így sikerült összehozni ezt a találkozót, mely mindkét korosztály részére megható élménnyel zárult.

Reggel a második óra után már készülődtek a gyerekek az iskolában, és egymás között beszélgették, hogy volt aki már ellátogatott régebben ebbe az otthonba, volt aki még nem volt ott, és olyan is aki még csak hallott róla. Kedves kis rajzaikkal, maguk készítette „hajtogatásokkal”, „festményekkel” igyekeztek tanárnőjükkel az otthonba.

Ott már nagyon várták őket, hiszen ritka pillanatok ezek az ő életükben, mikor is ennyi mosolygós gyermek arc veszi körül őket.

Az ebédlőben tanítványaink vidám műsort adtak a „repertoárjukból”, melyben felhangzott : az Érik a szőlő.., A Tokaji szőlőhegyen.., ( hiszen itt van a szüret ideje), Se hall se lát Dömötör.., Móra Ferenc: A cinege cipője.., Zsiráf a fényképésznél.., és még számtalan vers, nóta gazdagította a műsort, természetesen taps, és együtt éneklés kíséretében. Meglepetésszerűen az idősek is készültek egy kis műsorral a gyermekeknek, melyet ők is szívesen fogadtak. Ezt követően már úgymond kötetlenebb beszélgetésre, egy kis vendéglátásra is sor került, ahol mind az idősek, illetve a gyermekek részéről mindannyiuk lelki épülésére tanulságos hitvallások hangzottak el. Majd kilátogattak az intézmény kertjébe, hiszen verőfényes napsütés volt aznap.

Búcsúzáskor mindkét korosztály kérte, hogy lehetőség szerint máskor is ismételjék meg ezt a közös találkozást.

Kelemen Csilla

Étkezés
Aktuális étlap
Kattints ide!
Bejárási rend
Eseménynaptár