Új hitoktatót köszönthettünk iskolánkban

2019. augusztus 1-jével új káplánja lett a jászberényi nagytemplomnak, aki intézményünkben is rendszeresen meg fog fordulni a hittanórák kapcsán. A következőkben az ő bemutatkozását olvashatják:

Resch Tamás – újmisés káplán atya:

Székesfehérváron születtem 1987-ben azon a napon, amikor -20°C hideg volt és egyetlen nap alatt 50 cm hó esett le, így leginkább csak tankokkal és helikopterekkel tudtak a boltba kenyeret vinni. – Úgy tűnik, már akkor sem szerettem a meleget…   

Fehérváron nőttem fel, öt testvérem van: Három fiú és két lány (akik ikrek).

Két óvodába is jártam, így két jelem volt: karika és szőlő (ha jól emlékszem), de jobban szerettem otthon lenni a tesókkal, már csak azért is, mert a cipőfűzőmet nem tudtam bekötni, az óvodában meg minden nap azzal nyaggattak: „Nem így… hanem úgy…” Nem is értettem, miért nem elég a tépőzár mindenkinek.

Édesapám akkor költözött a mennyországba, amikor iskolás lettem, így onnantól anyukám volt velünk mindig.

Hamar kiderült, hogy magyarból nem vagyok egy nagy tehetség, így egészen negyedikig korrepetálásra jártam…, na meg néptáncra, meg tekerőlantra, meg szolfézsre és ezek között a kert végébe barkácsolni.

Bár sokáig szerettem volna favágó lenni, vagy hentes, a gimnázium után végül inkább tanító bácsinak mentem Budapestre.

Itt-ott dolgoztam, de aztán lassan rájöttem, hogy az Isten nem tanítónak hív, nem is favágónak, vagy „kukásautó-hátulállónak”, vagy bármi másnak, hanem papnak. Így Egerbe költöztem, hogy papnak tanuljak.

Nyolc évig tanultam, miközben eljutottam Németországba, Írországba, Olaszországba, és Kiribati-be, (ami a Csendes-óceán közepén van és 33 pici szigetből áll).

Végül június 22-én Érsek Atya pappá szentelt és Jászberénybe küldött, így most a Főtemplomban szolgálok és a 3. c-ben tartok hittanórákat.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend