Hercegnők és lovagok tábora – Öregerdő 2019

További képek itt!

A kisiskolás gyermekek részére hagyományosan megszervezett táborunknak ez évben is az Öregerdei Gyermektábor szolgált helyszínül. Június17-21. és július 01-05. között a két hét alatt összesen 69 kis gyermeket sikerült foglalkoztatnunk, játékosan, de tanító módon szórakoztatni.

A Palencsár Erzsébet tanító néni által összeállított programok által a gyerekek egy képzeletbeli utazáson vehettek részt, ellátogathattak a középkori lovagok és hercegnők világába, ahol megismerkedtek a várurak és várhölgyek mindennapjaival. Betekintést nyerhettek, hogy hogyan éltek, mit viseltek a középkori lovagok és hercegnők, milyen erényei voltak egy bátor lovagnak

A tábor első napján rögtön csapatokra, azaz lovagrendekre osztottuk a gyerekeket. Innentől kezdve a feladatokat, vetélkedőket már úgy oldották meg, hogy siker esetén a kapott jutalmakat saját csapatuknak gyűjtik, kezdetét vette a versengés… A bátor kicsinyek sok-sok kalandot éltek át. A kincskeresés során a kincsestérkép felkutatásával, rejtélyes helyeken barangolva, furfangos feladatokon keresztül, a régen elvesztegetett kincsesládák megtalálásához vezetett az út. De volt itt a kint alvós estén reneszánsz dalok éneklése és báli táncest is.

Kibontakoztatták kreativitásukat a lovagvár építésénél, vagy éppen a kézműves foglalkozásokon, ahol a fiúknak lovagi vértezetet (sisak, pajzs, kard, íj), a lányoknak hercegnői fejfedőt és ékszereket kellett készíteni. Másnap nagy izgalmak közepette az elrabolt hercegnőt is ki kellett szabadítani a sárkány fogságából. Ne maradhatott el a szerda esti középkori lakoma sem, amikor is bográcsban főtt szarvas pörköltet fogyaszthattak el a gyerekek. A csütörtöki lovagi torna és a versenyfeladatok megoldása után az ünnepélyes lovaggá avatás is megtörtént.

A tábori hetek értékelésére a pénteki strandolás, a vízi játékok után került sor. Itt mindenki kapott ajándékot és jutalmakat, nem csak a győztes „lovagrendek”. Nagy örömmel fogyasztották a hűsítő jégkrémet és vitték haza boldogan a táborozásról, a lovagi kiképzésről szóló tanúsítványt, emléklapot.

Köszönet a tábor létrejöttéért Deme Gábor táborvezetőnek, Palencsár Erzsébet program-felelősnek, Orbán Ágnes és Tóth Rita pedagógusoknak, Sas Karina és Török Rebeka főiskolai hallgatóknak.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend