Országos ötödik helyen zártak röplabdásaink

Nagyítás a képre kattintva!

A Nagyboldogasszony diákjaiból álló csapat június 21-24. között Gyöngyösön vett részt a 8 csapatos, IV. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőjén. A csoportellenfelek sorsolásakor tulajdonképpen szerencsések voltunk, hiszen a végső győztes nyíregyházi Móricz iskola mellett a Gödöllővel és az Egerrel kellett felvennünk a versenyt. Ennek megfelelően jól is indult számunkra az első nap, hiszen egy nagyon színvonalas mérkőzésen 3:0-ra győztünk a gödöllőiek ellen. Ezután a nyírségiek ellen csaptunk össze és végül 3:1-re kaptunk ki – ekkor még nem tudtuk, de csak mi tudtunk szettet lopni tőlük!

A második nap is remekül rajtolt számunkra, hiszen imponáló játékkal, 3:0-ra legyőztük az Egert, így csoportmásodikok lettünk. Balszerencsénkre a következő ellenfelünk a torna egyik fő esélyese, a Békéscsaba volt. Ez annak volt köszönhető, hogy a Székesfehérvár után a végül 7. helyezett Kaposvár ellen is vesztesen hagyták el a pályát a viharsarkiak és csoportharmadikként is csak úgy tudtak továbbjutni, hogy legyőzték az addig veretlen Nyíregyháza-Bemet. A számunkra balszerencsésen alakuló fejlemények dacára nem adtuk meg magunkat, s egy elképesztően izgalmas meccset játszottunk a dél-alföldiek ellen. Fájdalom, akármilyen ügyesen játszottunk, végül 3:2-re kikaptunk az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Békés megyeiekkel szemben. Így tehát az 5-6. helyezésekért ismét megmérkőztünk a gödöllői diáklányokkal és ismét magabiztos, 3:0-s győzelmet arattunk fölöttük, vagyis ötödikként zártuk a diákolimpiát.

Csapat tagjai: Harnyos Amanda, Kisnémet Csenge, Molnár Martina, Szabó Luca, Garics Gréta, Lagzi-Kovács Maja, Tóth Klaudia, Peredi Flóra, Réz Dóra, Deme Blanka, Oszvald Violett, Nagy Petra. 
Edzők: Litkei Gábor, Deme Gábor, Józsa Péter.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend