Oktoberfest

2018. október 26-án, pénteken délután immár 2. alakalommal tartottunk meg az alsó tagozatos német kéttannyelvű osztályok által rendezett „Oktoberfest” programunkat. A gyerekek zenés táncos műsorokat, körtáncokat, és meséket adtak elő.

A nagy sikerre való tekintettel szeretnénk mi is hagyományt teremteni, és évről évre megrendezni ezt az igazán „németes mulatságot”, hiszen a gyerekek németóráit, a felkészülési időt nagy izgalom, várakozás jellemzi.

Célunk :

  • egyrészt, hogy a szülők is betekintést kapjanak egy pici szegmensébe az alsós játékos nyelvi tanulásnak,
    • láthatták, hogy a kicsik először dalokkal, mondókákkal, kiszámolókkal kezdenek első évben,
    • annak köszönhetően pedig, hogy heti öt órában, csoportbontásban van lehetőségük a nyelv elsajátítására, jól látható, hogy milyen magas szintre van lehetőségük eljutni már 4. osztály végére
  • másrészt pedig a gyerekek is nagyon szeretnek szerepelni,
  • nem utolsó sorban, az elmúlt napok-hetek németóráit is felpezsdítette a lázas készülődés, kellékek készítése, szerepek tanulása.

Torma Nimród 4.a osztályos tanuló édesapjának köszönhetően a gyerekek jutalma idén is a messzi Németországból érkezett, igazi bajor perecet kaptak a rendezvény végén.

Köszönjük a gyerekek színvonalas műsorát, a szülők részvételét, a felkészítő tanároknak pedig a segítséget a műsor megvalósulásához! Annak pedig különösen örültünk, hogy nagyon sok szülő tudott időt szakítani még arra is, hogy az előadások után egy kis zsíros kenyér-tea parti keretében beszélgethettünk.

Reméljük, jövőre ugyanígy találkozunk!

Palencsár Erzsébet

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend