Egymillió gyermek imádkozott a békéért október 18-án

További képek itt!

A Szükséget Szenvedő Egyház nemzetközi segélyszervezet minden év október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért, egységéért.

A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuelában: gyermekek imádkoztak, és közben néhány asszony úgy érezte, ott van köztük Szűz Mária. Az egyikük felidézte Szent Pio atya mondását, ami így hangzik: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”

A Szükséget Szenvedő Egyház nemzetközi segélyszervezet ezért arra kér mindenkit, hogy imádkozzanak együtt a gyermekekkel október 18-án. Magyarországon helyi idő szerint 9 órakor kezdődött a közös imádság.

A közös ima célja az, hogy a gyermeki szívekben elültesse azt a vágyat, hogy imádkozzanak minden ember lelki békéjéért, a családok, az országok és az egész világ egységéért és békéjéért.

A Szűzanya biztosan meghallja, ha ennyi gyermek tiszta szívvel hozzá fohászkodik.

Szent II. János Pál pápa ajánlja a rózsafüzért mint a béke imádságát: „Hiszek ezen ima hatásában mint a családokban és a világon meglévő béke forrásában.” – mondta a szentatya.

Iskolánk tanulói és dolgozói a világosság rózsafüzér imádkozásával csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. Az iskolarádión keresztül a harmadikos, elsőáldozásra készülő gyermekek mint előimádkozók – hitoktatóik segítségével – vezették az imát, a többiek pedig az osztálytermekben kapcsolódtak be. Igazi elcsendesedést, lelki felüdülést jelentett a közös ima gyermekeinknek.

Étkezéssel kapcsolatban hívható: +36 (30) 749 6335
Bejárási rend